beach

På vägen till de tolv apostlarna längs med Great Ocean Road stannade vi till i en liten by, fikade på ett mysigt café och gick sedan och satte oss vid stranden och bara myste! Massor av barn som badade denna dag eftersom det var otroligt fint väder! varmt och skönt!

beautiful creatures

såg dessa fina varelser i Australien! Så himla fina, jag stod och tittade på dem HUR länge som helst, tror min vän som är från Australien var rätt uttråkad efter ett tag!

hard work, work

då var det slut på latandet och dags att jobba idag! Jobbar på förskolan idag, men borde egentligen vara hemma och plugga. Men men, får ta igen det i helgen, pengar är ju som sagt alltid bra att ha!

Aussie Open!

Jag som älskar tennis var självklart och tittade på Australian Open när jag var där! Så himla fantastiskt var det, jag har faktiskt aldrig sett Live-tennis innan utan alltid bara tittat på TVn, jag älskade varenda minut av de 7 timmarna vi satt på samma plats och såg 3 och en halv match! Helt underbart!  
I den andra matchen vi såg spelade David Ferrer (rankad 4:a nu efter Aussie Open)!!

skogen

En dag i Australien bestämde vi oss för att åka ut i skogen och gå runt. det fanns även en slags bana man kunde gå i för att komma ända upp till trädens toppar. Jag som är sjukt höjdrädd var förstås livrädd och påminde mig själv hela tiden om att inte titta ner, men ändå kunde jag inte låta bli att titta ner. jag har inte pli alls på mig själv tydligen. Ställningen vi gick på hölls uppe av jättestora stålpelare men när vi nådde slutet fanns det ingenting som ställningen stöttades på, hela ställningen vinglade och min vän bestämmer sig för att det är superkul att hoppa där så att den rör sig ännu mer. Perfekt för mig som är höjdrädd.

the twelve apostals

körde längs great ocean road i australien och stannade vid dem tolv apostlarna (som förövrigt inte är tolv längre). Men otroligt vackert i alle fall! Kan inte fatta att min vän bor där och kan se så mycket vackert varje dag.

forgot my ring

När jag påbörjade min resa till melbourne hade jag vart och lackat naglarna på en salong och älskade mina fina naglar. jag satte även på mig min fina rosett-ring från USA för att jag tyckte att den passade till. Var jättenöjd ända tills jag kommer till flygplatsen i Frankfurt, går på toaletten och tar av mig ringen för att tvätta händerna och glömmer min fina ring på handfatet. kommer på detta en kvart senare men hade gått så långt bort för att hitta gaten att jag inser att jag inte ens kommer att hitta tillbaka till just den toaletten (sjukt stor flygplats!!). Så deppade jag över det i flera veckor tills jag och min australienska vän var ute och shoppade i melbourne och han hittar en jättefin ring med en rosett på och jag faller med en gång. Så himla fin. Tyvärr hade de inte den i min storlek, och direkt ser han hur besviken jag blir och säger till mig att fråga personalen om de har den i min storlek men det hade de inte, men de uppmanade mig att gå till deras andra butik där de kanske hade den, de ringde även och frågade och den fanns där. Sedan går han runt i hela köpcentrat, medan jag kollar kläder i en annan butik, för att hitta butiken där min ring fanns. Till slut hittade han den och jag kunde äntligen köpa min fina ring!! Hur underbara vänner har inte jag?????
min fina nya ring till vänster!

Summer dress

Köpte en söt liten sommarklänning i Australien! Älskar den och är otroligt deppig över att jag inte kan använda den igen på otroligt länge!!

en riktig semester

Snacka om att jag har haft en riktig semester! Trodde att jag skulle vara inne på internet varje dag som jag brukar här hemma, men nej, endast tre gånger på tre veckor har jag loggat in på facebook för att se vad som händer! Det har faktiskt vart otroligt skönt att vara utan dator och telefon och istället fokuserat på att vila, ha roligt och sola och bada och njuta av Australien! 
 
Jag kom hem kl 10 imorse och har sedan dess bara packat upp och fikat samt hämtat ut ett paket från kicks med mina nya nagellack (gel-lack) på posten. Nu skall jag duscha och göra mig iordning för att sedan gå till jobbet (galet!!!). Men lite inlägg kommer att komma upp här med bilder och lite historier samt lite shopping jag gjort i Aus!!! :D

i Shanghai!

Sitter nu i Shanghai och är så fruktansvärt trött! Sov ungefär 5 timmar på planet, men vaknade hur många gånger som helst för att det var så obekvämt. Ändå hade jag två stolar för mig själv så det kunde varit sämre! Tiden gick hyfsat fort ändå, jag tittade på både Sunes sommar och The Dictator och läste ur Zlatan-boken. Så himla bra!
 
Nu skall jag vänta här i fyra timmar till innan planet till Melbourne går, sedan 11 timmar på planet och sedan är jag framme i Australien! Lovely!

Väntar på flyget!

Började dagen med att packa det sista och gick sedan iväg för att fixa naglarna inför resan. Har aldrig testat UV lack innan men kände att det vore perfekt inför resan eftersom det håller såpass länge! En fin korallfärg fick det bli och är verkligen supernöjd!!
 
Nu är jag på flygplatsen och eftersom det är jag som skall ut och resa skall det självklart krångla lite extra. Skulle checka in och så fungerar inte referensnumret. Får sitta en kvart i telefonkö och när jag kommer fram så frågar han varför jag inte har ringt tidigare??? Hur skulle jag kunna veta att referensnummret inte fungerar om jag inte har kunnat testa det innan. Han blev sur och jag fattade ingenting. MEN det löste sig och nu väntar jag på mitt första flyg till Frankfurt. Sedan dags för Shanghai och slutligen till Melbourne. Framme på fredag! :)

2012

Mitt 2012
Januari - startade året med nyår på Times Square - New York
           - började plugga till förskollärare i Varberg
April - ansökte till Camp America
Maj - fick meddelande om att jag blivit placerad på ett läger strax utanför New York och skulle jobba som Lifeguard
     - åkte upp till Stockholm för att skaffa visum och var sjukt nervös precis som första gången (2011)
Juni - fick min första lilla roll i en ny, svensk TV-serie
       - åkte till USA den 11 juni
Augusti - avslutade jobbet på Camp den 17 augusti, och åkte den 19 augusti till Kalifornien för en roadtrip på 10 dagar med fyra camp-vänner
September - kom hem till Sverige efter 2,5 dagar på flygplatser och massa förseningar
                - började min andra termin på högskolan
                - fick nytt jobb i simhallen
November - bokade resa till Australien i Januari i tre veckor
December - firade jul hemma i Kungsbacka med min fina familj
                - firade nyår hos syster i Falkenberg
 
det var det året! otroligt bra år och det kommer kommer att minnas bäst är min fina sommar i USA på Camp där jag lärde känna så himla fina människor från alla delar av jorden! <3

Gott nytt år!

Så här såg litegrann av min nyår ut! Firade tillsammans med lillasyster, hennes killes syster och systerns kille. Innan tolvslaget kom även lillasysters kille som hade jobbat hela kvällen. Riktigt bra kväll/natt!!